нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Две трети от германците са доволни от мерките на правителството срещу пандемията

Снимка: Shutterstock

Над две трети от германците са доволни от справянето на федералното правителство с пандемията от коронавируса, според анкета на института за изследване на общественото мнение "Кантар" (Kantar), извършена на 15 октомври по поръчка на в. "Билд ам зонтаг", съобщава ДПА.

Около 68 процента от запитаните оценяват управлението на пандемията като "по-скоро добро", показват резултатите, публикувани днес. Според 27 на сто реакцията е "по-скоро лоша", а 4 процента са отговорили "не знам". Относно задължението да се носят маски на всички обществени места в рисковите зони, когато не е възможно да се спазва социална дистанция, 89 процента заявяват, че мярката е правилна, 10 процента - че е погрешна, а 1 процент от анкетираните нямат мнение, предава БТА. 

Ограничаването на частните празненства до 10 участници от максимум две домакинства в рисковите зони се смята за правилно от 74 процента от анкетираните и погрешно от 22 процента, а 4 процента са отговорили, че "не знаят". 70 на сто от анкетираните подкрепят вечерен час в заведенията и пълна забрана на продажбата на алкохол след 23,00 ч. в рисковите зони, 27 процента отхвърлят тези мерки и 3 процента не са сигурни.

още по темата
още от Свят