Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Две жени обвиниха бившия US вицепрезидент Джо Байдън в "неподходящо поведение"

Снимка: Guliver/ Getty Images

Жена от американския щат Кънектикът обвини бившия американски вицепрезидент Джо Байдън в неуместно поведение спрямо нея, съобщи Би Би Си. Това е втората жена, отправила подобни обвинения срещу Байдън в последните три дни.
 
43-годишната годишната Ейми Лапос разказва, че инцидентът станал през 2009 г. по време на събиране на средства за политическа кампания. Жестът на Байдън към нея не бил от сексуално естество, но бил нежелан физически контакт. Байдън я хванал за главата и си отъркал носа в нейния нос. Жената дори останала с впечатлението, че той има намерение да я целуне по устата. Според Лапос поведението на Байдън показвало "сексизъм и женомразие", посочва БТА.

Миналата седмица бившата парламентаристка от щата Невада Луси Флорес обвини Байдън, че е поставил ръце върху раменете й и е целунал тила й по време на проява през 2014 г.

По-рано стана ясно, че Байдън обмисля дали да се кандидатира за президентската номинация на Демократическата партия на изборите за държавен глава на САЩ през 2020 г.

Според сондажи 76-годишният бивш вицепрезидент е начело сред кандидатите за демократическата президентска номинация още преди да е обявил официално кандидатурата си.

още по темата
още от Свят
14
Четвъртък
Ноември