Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Германците подкрепят въвеждането на по-строги мерки срещу нелегалната миграция

Снимка: Getty Images

Повечето германци искат Европейският съюз да въведе по-строги мерки, с които да предотврати нелегалната миграция към Блока и Брюксел да предоставя убежище на мигранти от вече съществуващите бежански лагери, сочи ново проучване, публикувано в германското издание Die Welt.

51% от анкетираните смятат, че общата система за прием на мигранти на ЕС трябва да бъде преразгледана, така че тя да "пречи на мигрантите да влизат в Общността нелегално в бъдеще" и да се постави фокус върху приемането на "уязвими хора директно от кризисните региони". 30% се противопоставят на тази стратегия, а 11% нямат мнение по въпроса.

След мигрантската криза, през 2016 г. Европейската комисия въведе мерки, за да намали нелегалната миграция към ЕС, но като цяло Брюксел все още изпитва трудности при постигането на консенсус сред страните-членки по този въпрос. Докато южните страни призовават за повече солидарност сред държавитечленки, централните и източните правителства отхвърлят призивите за задължителни квоти от мигранти, които всяка страна трябва да приеме.

По-рано германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер заяви, че страната му ще се опита да убеди държавите от ЕС да се съгласят на споразумение за миграцията по време на президентството на Берлин, което ще продължи до 31 декември. 

още по темата
още от Свят