нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Германски лекари призовават за въвеждането на строга двуседмична карантина

Снимка: Getty images

Асоциацията на лекарите, работещи в германските интензивни отделения заяви, че единственият начин да се избегне претоварване на болниците, докато страната се бори с третата вълна на коронавируса, е въвеждането на строга двуседмична карантина, предаде ДПА.

За да се избегне претоварването на интензивните отделения е необходима комбинация от строга карантина, ваксинации и тестове, заяви ръководителят на Германската интердисциплинарна асоциация за интензивни грижи и спешна медицина Кристиан Караджианидис пред в. "Рейнишен пост". Той призова политиците да спрат незабавно всички планирани отваряния, предвид бързото нарастване на броя на случаите. "Моля политиците да не изоставят болничния персонал", добави лекарят.

Днес институтът за инфекциозни болести "Роберт Кох" обяви най-високите си седемдневни данни за броя на заразените на 100 000 жители: 124,9. Ден по-рано тази цифра беше 119,1.

Извършено наскоро проучване на телевизия Цет Де Еф показа, че привържениците на засилването на ограничителните мерки са повече от поддръжниците на облекчаването им, отбелязва ДПА. 36 на сто от германците искат засилване на ограничителните мерки, а 31 на сто подкрепят запазването им на сегашното равнище. Само една четвърт искат облекчаването им.

още по темата
още от Свят