нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Германският президент посочи грешките, допуснати по време на пандемията

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер. Снимка: Getty Images

Ограниченията заради коронавируса в Германия ще продължат да действат през следващите седмици. Имаше както успехи, така и неуспехи през последната една годината, белязана от пандемията. Това заяви президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер в обръщение към народа на страната преди Великден, което беше разпространено в събота и цитирано от TACC. 

"За някои локдаунът отдавна се превърна не само в проблем за доходите, а във въпрос на банално съществуване. Затова и повече разбирам загубата на търпение и разочарованието поради неуспехите от последните месеци. Много е направено и много е постигнато Но все пак имаше грешки – при тестването, при ваксинацията и при цифровите решения ", каза президентът на Германия. 

Той припомни, че сега третата вълна на коронавируса е достигнала Германия, това изисква сила от всички слоеве на населението.

"Следващите седмици отново ще изискват сериозни ограничения и вие разбирате това, както и аз", каза Щайнмайер.

В момента Германия е под карантина, но не толкова строга, колкото през зимата. Отворени са училища и детски градини, фризьорски салони, салони за красота, магазини за цветя и книги. Увеличението на броя на заразените хора намаля през януари и февруари, но от март цифрите отново започнаха да нарастват експоненциално. Експертите отдават това на разпространението на по-инфекциозен щам.

Предполагаше се, че от 22 март уличните тераси на ресторанти, кина и театри ще могат да възобновят работата си, но тези планове все още се отлагат. Локдаунът е удължен до 18 април и е възможно да бъде затегнат.

Според последните социологически проучвания само 19% от анкетираните са доволни от работата на правителството на Германия (с 23 процента по-малко спрямо февруари) от почти 1500 анкетирани, 79% са недоволни. 2% не са дали конкретен отговор.
 

още от Свят