нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

„Гласувай!“: Списание Time променя логото си за първи път в историята

Автор на корицата е Шепърд Фейри, създателят на популярната илюстрация на Барак Обама в червено и синьо. /Getty Images

За първи път в историята популярното седмично издание Time ще замени логото си с думата Vote („Гласувай“), за да призове американците да упражнят правото си на вот на предстоящите избори в САЩ

За да отбележи една от най-емблематичните президентски надпревари в новата история на страната, списанието предприема необичаен ход, който не е наблюдаван никога от създаването му през 1923 г. насам.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TIME (@time) on Oct 22, 2020 at 5:21am PDT

 

„Малко събития ще оформят бъдещия свят повече от резултата от предстоящите президентски избори в САЩ“, пише главния редактор и главен изпълнителен директор на Time, Едуард Фелзентал, в своята редакторска бележка, цитирана от CNN.

Двойният брой, който ще бъде публикуван на 2 ноември, ден преди изборите, обхваща последното развитие около тях, а едновременно с това е и призив за действие към читателите.

Корицата прави препратка към предишни президентски кампании с тоновете си в червено и синьо, напомнящи за плакат на Барак Обама от 2008 година, изработен от графичния дизайнер Шепърд Фейри. Именно той е автор и на червенокосото момиче със синя бандана от новия брой на Time.

„Това беше година на толкова много болка, трудности, хаос и загуба... И все пак, докато нациите по света започват да се възстановяват от пандемията, ясно е, че ние също имаме възможност веднъж на поколение да променим тона“, пише още Фелзентал.

още от Свят