нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Гърците вероятно няма да свалят маските преди 2022 г.

Снимка: Getty Images

Гърците най-вероятно ще носят защитни маски срещу коронавируса до 2022 г., смята високопостовен служител от местните здравни власти, цитиран от Greek Reporter. 

"Като се има предвид настоящата ситуация с коронавируса в Гърция, разрешаването на пътувания в страната в момента е твърде голям риск", заяви Вана Папевангелу, член на експертния комитет на Министерството на здравеопазването на южната ни съседка. 

Настоящията епидемиологична обстановка обаче може да се промени през следващите две седмици и въпросът ще бъде обсъждан още дълго. "Поне към днешна дата, движението между префектурите за Великденските празници не е обсъждано в комисията на експертите", заяви Папаевангелу пред репортери, цитирана от Агенция "Фокус". 

"Мисля, че ще имаме проблем с коронавируса и следващата зима. Ще бъде при нас през 2021 - 2022, но определено ще бъде различна картина, защото ще сме напреднали с ваксинациите и ще бъдем много по-добре подготвени", заяви Папаевангелу. 

Тя обаче предупреди хората да не изпадат в самодоволство и прогнозира: "Моето чувство е, че няма да свалим маските преди 2022 г."

още от Свят