Затвори

И столицата на Финландия под карантина, забранява се влизането и излизането от града

Снимка: Getty Images

Столицата Хелзинки и районът около нея ще бъдат изолирани от останалата част на страната, за да се попречи на разпространението на коронавируса. Това обяви късно снощи финландската премиерка Сана Марин.

„Влизането и излизането от района на столицата ще бъде забранено за гражданите от утре до 19 април. Всички имат правото да се върнат по домовете си“, подчерта Сана Марин.

Причината за рестрикциите е, че районът на столицата, където са регистрирани над 500 случая на Ковид-19, живеят 1,7 милиона души, което се равнява на една трета от населението на страната. Общо в страната са регистрирани 880 случая. Трима починаха вследствие на пандемията, информират Франс прес и БТА.  

Във Финландия се подлагат на тестове само пациентите, които са изложени на висок риск. Според властите реалният им брой може да е 30 пъти по-голям.

Сана Марин вече обяви извънредно положение миналата седмица. Като част от извънредните мерки границите бяха затворени за чужденци, които нямат разрешително за постоянно пребиваване и бяха забранени събиранията на повече от 10 души.

 

още по темата
още от Свят