Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Империята от ресторанти на Джейми Оливър се срина

Снимка: Guliver / Getty images

Повече от 1000 души може да останат без работа след като веригата ресторанти на английския телевизионен готвач Джейми Оливър обяви несъстоятелност, предаде Гардиън.

Веригата на Оливър, която включва 23 италиански ресторанта във Великобритания както и заведенията Fifteen и Barbecoa в Лондон и Jamie’s Diner на летище Гетуик, е преминала под административното управление на консултантската фирма KPMG, която ще следи процеса по преобразуване на остатъците от компанията.

„Дълбоко съм натъжен от този резултат и бих искал да благодаря на всичките си служители и доставчици, които вложиха сърцата и душите си в този бизнес за повече от десетилетие. Разбирам колко трудно е това за всички засегнати“, коментира Оливър.

„Също така искам да благодаря на всички клиенти, които ни подкрепяха през последното десетилетие. Беше истинско удоволствие да ви обслужваме“, допълни той.

Припомняме, че миналата година Оливър бе принуден да затвори 12 ресторанта и да съкрати 600 служители, заради спад на продажби в италианските му заведения. Веригата бе спасена в последната минута от самия Оливър , който инвестира 13 млн. паунда от личните си средства, като част от 17-те млн. паунда ново финансиране, което имаше за цел да върне ресторантите на печалба.

Говорител на Оливър подчерта, че проблемите не засягат италианските ресторанти на Оливър в чужбина, които се управляват от местни франчайз оператори.

 

още от Свят