нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Италия спечели "Евровизия" 2021

Това е първата победа на Италия от 1990-та година насам. Снимка: Getty Images

И големият победител на "Евровизия" 2021 е Италия! Zitti E Buoni на Måneskin бе безспорният фаворит на публиката. Групата спечели сърцата на публиката и грабна 318 точки плюс 206 от журито. Така общият резултат на Måneskin достигна цели 524 точки. 

На второ място се нареди Франция с общ резултат 499, а Швейцария - на трето с 432.

Атрактивната изпълнители от Исландия останаха четвърти.

Що се отнася до Виктория Георгиева, нейната песен класира страната ни на 11-о място. Growing Up is Getting Old  събра 140 точки от националните журита, а от зрителския вот - 30. Така общият брой точки за България бе 170.

Зрителите станаха свидетели на безпрецедентна ситуация - четири държави получиха 0 точки от зрителския вот. Това са Нидерландия, Испания, Германия и Великобритания, която не събра точки и от националните журита.

Виктория сподели развълнувана след финала: “Много се радвам за Италия! Щастлива съм, че и още две музикантски песни бяха в топ 3 - Франция и Швейцария... Надявам се, че всички българи са горди с моето представяне в Ротердам. Благодаря ви от сърце за подкрепата!”

“Виктория доказа, че музиката ѝ докосва хората. Мястото ѝ в топ 6 на журитата, които са съставени от музикални експерти показва, че тя има място на световната музикална сцена", заяви Геновева Христова, продуцент на проекта от "Лигна Груп".

още от Свят