нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Казахстан временно ограничи достъпа до LinkedIn

Снимка: Getty Images

Казахстанските власти временно ограничиха достъпа до социалната мрежа LinkedIn поради нарушения на местното законодателство. Това съобщава информационната агенция Tengrinews, цитирана от ТАСС

"По време на мониторинга в LinkedIn бяха разкрити редица нарушения на закона, свързани с реклама на онлайн казина и създаване на фалшиви акаунти от името на реални хора, които не са техни собственици", се посочва в изявлението на министерството на информационното и социалното развитие на републиката, цитирано от агенцията. Проверка на ТАСС показа, че страницата на социалната мрежа не е достъпна. 

Ведомството също така отбеляза, че публикуването на такива материали противоречи не само на изискванията на казахстанското законодателство, но и на вътрешните правила на LinkedIn. 

"В тази връзка, относно фактите за нарушения, министерството изпрати уведомление до администрацията на LinkedIn с изискването за отстраняване на установените нарушения и предприемане на мерки за отстраняване на съответните материали. За съжаление обаче администрацията на LinkedIn не е предприела мерки за отстраняване на нарушения", поясняват от министерството. Те също така подчертаха, че след отстраняване на нарушенията на законодателството на републиката, достъпът до LinkedIn ще бъде възстановен. 

още от Свят