нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Лондон преговаря за изпращане на мигранти в Албания

Снимка: Getty Images

Обединеното кралство се надява да финализира споразумение за изпращане в Албания на мигранти, пресичащи Ламанша, като основна мярка за прекратяване на кризата по границите на Острова. Това съобщава британският вестник The Times. 

Според плана пристигащите на плажовете на Великобритания с малки лодки ще бъдат транспортирани в Албания до седем дни след влизането им в Обединеното кралство. Търсещите убежище ще остават в балканската страна, докато британските власти се произнесат по молбата им. В Лондон са уверени, че планът ще действа като възпиращ фактор срещу решението на мигрантите да предприемат пътуване към Острова, пише изданието, цитирано от Агенция "Фокус". 

В ход са дискретни разговори с правителството в Тирана за създаване на център за убежище. След поредица от разочарования в преговорите с други страни за приемане на мигранти, надеждите на кабинета за сделка с Албания нарастват, отбелязват от редакцията. 

В същото време в Уайтхол има нарастващ песимизъм за всяко друго решение за намаляване на незаконните пресичания на границата, допълва изданието. 

 

още по темата
още от Свят