Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Масови проверки в Гърция за носенето на предпазни маски

Снимка: Getty Images

Властите в Гърция затягат мерките срещу разпространението на епидемията. До края на месец август е задължително носене на маски във всички затворени обществени места като глобата за нарушителите е 150 евро, информира БНР.

Полицията провежда масови акции по контрол за спазване на мерките. Проверяват се пътниците в градския транспорт, фериботи и влакове. Извършват се изненадващи проверки в търговските магазини, като при нарушения се налагат глоби както на служители, така и на клиенти. 

Посещението в заведение е позволено само съобразно местата на масите, а в крайбрежните заведения е забранено да има правостоящи.

Полицаи предупреждават да не се влиза в църкви без маска, а вътре се спазва задължителна дистанция. Под забрана е събирането на хора за религиозни тържества, а на сватбите и кръщенетата не трябва да има повече от 100 души гости. 

С дронове се следи събирането на туристите на островите. Извънредни мерки въведоха на островите Миконос, Санторини,където бяха регистрирани случаи на тържества със стотици гости в частни вили.

Продължава се изискването за отрицателен тест за коронавирус по сухопътната граница „Кулата-Промахон“. Остава забраната за полети от и към Турция, Албания и Северна Македония. 

още по темата
още от Свят