Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Мексиканските пехотинци заловиха рекордно количество наркотици

102

Снимка: Guliver / Getty images

Мексиканските морски пехотинци съобщиха, че са открили подземна лаборатория за наркотици в планините до Кулиакан, столицата на щата Синалоа, където са унищожили 50 тона метамфетамин, предаде Ройтерс.

От министерството на отбраната поясниха, че пехотинците са успели да открият лабораторията, след като са получили разузнавателен доклад, който съдържал доказателства, че на около 20 километра от Кулиакан има лаборатория, в която се произвеждат тонова дрога.

Според доклада, наркотиците и варелите с химикали, използвани за производството на метамфетамин, са били скрити в подземни лаборатории в два района.

На снимки, разпространени от министерството, се вижда как двама пехотинци, облечени в костюми за работа с опасни материали, анализират десетки пластмасови контейнери, изполвани за производството на метамфетамин.

От министерството поясниха, че всички наркотици са били унищожени на място заради трудната достъпност до района.

 Мексиканските картели са сред водещите доставчици на метамфетамин в САЩ и най-големият източник на хероин, който е в центъра на кризата с опиатите в САЩ.

Щата Синалоа е седалището на едноименния къртел, ръководен доскоро от наркобарона Хоакин Гузман, известен още като Ел Чапо, който в момента лежи в американски затвор, където чака присъда. Очаква се Гузман да бъде осъден на доживотен затвор.

още по темата
още от Свят
14
Сряда
Ноември