Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Мей излезе в отпуск, правителството продължава подготовка за Брекзит без сделка

179

Снимка: Guliver/ Getty Images

Британската министър-председателка Тереза Мей си взе кратка ваканция и отдъхва в Уелс, предаде Асошиейтед прес. Мей и съпругът й Филип са заминали на почивка още в събота, съобщиха от  офиса на премиерката на "Даунинг стрийт" 10.

Британският парламент е във великденска ваканция до 23 април.

По време на отдиха в Уелс Тереза Мей ще отдъхва активно с туристически преходи сред природата. Преди две години, пак по време на посещение в Уелс, Мей реши да свика предсрочни избори, за да заздрави позициите си във преговорите по Брекзит. Вместо това обаче тя загуби парламентарното си мнозинство и оттогава се бори, за да прокарва в парламента плановете си за напускане на ЕС.

Запитан днес дали Мей обмисля нови избори, говорителят й Джеймс Слак каза "не". Правителството ще продължи да прави планове за възможно излизане от ЕС без сделка и не смята да свиква предсрочни  избори като начин за преодоляване на патовата ситуация в парламента, добави той, позовавайки се на нейна позиция във вътрешно ведомствен документ. По думите му преговорите с опозицията за Брекзит ще продължат и ще се концентрират върху конкретни въпроси.

още от Свят
27
Четвъртък
Юни