нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Кремъл: Хората без имунизация или имунитет трудно ще намерят работа

Снимка: Shutterstock

Хората без имунизация или имунитет срещу COVID-19 няма да могат да работят на всяко работно място в Русия, като е възможно те да станат обект на дискриминация. Това заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„Реалността е такава, че със сигурност ще има подобна дискриминация. Хората без ваксинация или имунитет няма да могат да работят навсякъде. Не е възможно. Това ще представлява заплаха за тези около тях", коментира Песков.

В понеделник руският президент Владимир Путин предупреди, че положението с коронавируса в някои руски региони се влошава. На този фон властите в страната започнаха да промотират идеята за редовни реимунизации с цел да спрат рязкото увеличение на новите случаи на заразяване

За последните 24 часа Русия е регистрирала 546 смъртни случая, свързани с COVID-19, което е най-големият брой починали за едно денонощие от февруари насам. За същият период са отчетни 16 715 нови заразени с коронавирус – драстичен ръст на заболеваемостта, който според властите се дължи на варианта Делта.

В петък Кремъл заяви, че повишената заболеваемост се дължи на нежеланието на хората да се ваксинират и на „нихилизъм“.

Русия одобри четири ваксини местно производство и продаде дози от флагмана на ваксините си "Спутник V" на много чужди страни.

още от Свят