нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Москва кандидатства за световна столица на дизайна през 2024 г.

Снимка: Shutterstock

Москва кандидатства за предоставяне на статут "Световна столица на дизайна" през 2024 година. Това съобщи зам.-началникът на отдела по предприемачество и иновационно развитие на град Москва Андрей Железняков, информира ТАСС

"Това е значимо глобално събитие и се надяваме, че усилията, които положихме, за да оформим молбата заедно с експертната общност, ще донесат резултати. Това ще бъде огромен двигател за развитието на дизайнерската индустрия в Москва и Русия като цяло", каза той на кръгла маса на партийната фракция "Единна Русия" и парламентарната асоциация "Моята Москва".

По думите му, цифровата услуга "Модна карта на Москва" също се разработва съвместно със столичния комитет по туризъм. Той ще включва карта на шоурумите и магазините на столични марки с готови маршрути. Услугата е насочена към популяризиране на столични марки и помага на жителите на столицата и гостите на града да планират пазаруването си. 

Световната столица на дизайна е проект на Световната организация за дизайн, в рамките на който градът-победител получава статут на Световна столица на дизайна за период от две години. През 2020 г. френският Лил получи този статут. 

още от Свят