нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ню Йорк Сити прекратява отношенията си с бизнеса на Тръмп

Getty Images

Ню Йорк Сити прекратява бизнес отношенията си с Trump Organization, присъединявайки се към нарастващия списък от корпорации, които обръщат гръб на американския президент, срещу когото за втори път е задействана процедура за импийчмънт.

Бизнес групата на Тръмп има договор с града за управление на две пързалки и въртележка в „Сентрал Парк“, както и на голф игрище в район Бронкс, а сделките генерират около 17 млн. щатски долара годишно, пише „Би Би Си“.

След щурма на сградата на Конгреса на САЩ от привърженици на държавния глава и публикуването на видео, смятано от мнозина за противоречиво и насърчаващо насилие, все повече компании се дистанцират от Trump Organization.

В свое изявление синът на президента, Ерик Тръмп, който заедно със своя брат Доналд Тръмп-младши управлява бизнеса на баща си, обясни, че с прекратяването на договорите Ню Йорк Сити ще е в нарушение и ще трябва да изплати 30 млн. долара обезщетение. Според кмета Бил де Блазио и юристите, с които се е консултирал, обаче инцидентът на Капитолия е основание да се прекратят предсрочно отношенията без неустойки.

още от Свят