нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

ОАЕ и Южна Корея ще преговарят за свободна търговия

Снимката е илюстративна. /Shutterstock

Обединените арабски емирства и Южна Корея се съгласиха да започнат преговори за двустранна търговска сделка, насочена към разширяване на икономическите връзки между двете страни.

Миналия месец ОАЕ обявиха, че ще търсят икономически споразумения с Южна Корея и седем други държави, сред които Великобритания, Индия и Турция, припомня „Ройтерс“.

Всеобхватното споразумение за икономическо партньорство (CEPA) ще включва общи усилия за намаляване на емисиите на парникови газове и развитие на екологични технологии, съобщи южнокорейският министър на търговията Йе Хан-Ку. „Стремим се да превърнем CEPA в ново поколение споразумение за свободна търговия“, каза той на пресконференция в Дубай.

Според министъра по външната търговия на ОАР, Тани Ал Зейуди, преговорите ще започнат в рамките на два месеца, а до споразумение ще се стигне в рамките на една година. Зейуди се надява половината от осемте споразумения CEPA да бъдат завършени до края на 2022 година.

По думите му „крайната цел“ на ОАЕ ще бъде да се премахнат всички тарифи и квоти за стоки и услуги. Той допълни, че в плановете влизат преговори с Грузия, Украйна, Чили и Япония.

още от Свят