нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Оправдаха Берлускони по дело за подкуп на свидетел

Снимка: Getty images

Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони бе оправдан за предполагаемо подкупване на свидетел по дело за проституция на непълнолетни от 2013 г., предаде Ройтерс.

85-годишният Берлускони бе обвинен, че е платил на пианиста Данило Мариани да лъжесвидетелства в негова полза по дело, в което се твърди, че бившият премиер е платил за секс със 17-годишната танцьорка в нощен клуб Карима Ел Махруг.

През 2013 г. Берлускони, който е лидер на дясноцентристка партия Forza Italia, бе признат за виновен на първа инстанция по същото и бе осъден на 7 години затвор. Присъдата му обаче бе отменена от апелативен съд през 2014 г.

„Говорих с Берлускони преди известно време и той е много облекчен и доволен“, коментира неговият адвокат Федерико Чекони след обявяването на решението на съда в Сиена.

Берлускони обаче е изправен пред още две дела за подкуп – в Рим и Милано.

През май пък Мариани бе осъден на две години затвор от съда във Виена за лъжесвидетелстване в първия процес, при които заяви, че единственият физически контакт на Берлускони с неговите гости по време на така наречените „бунга бунга“ партита с млади момичета във вилата му в Аркоре е бил под формата на ръкостискане. Вчера обаче той бе оправдан по обвиненията за приемане на подкупи.

още от Свят