Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Осъдиха на доживотен затвор родителите от Къщата на ужасите в САЩ

5393

Дейвид Търпин. Снимка: Guliver/ Getty Images

Дейвид Търпин и съпругата му Луиз Търпин - родителите от "Къщата на ужасите" в САЩ, бяха осъдени на доживотен затвор за изтезаване на 12 от 13-те им деца в продължение на години, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

57-годишният Дейвид и 50-годишната му съпруга Луиз се признаха за виновни през февруари 2019 г. по 14 обвинения, между които изтезаване и незаконно задържане на децата. Това стана на съдебен процес в Калифорния. 

Случаят потресе цялата страна.

"Родителите ми ми откраднаха живота, но си го върнах", заяви една от дъщерите на Търпин преди произнасянето на присъдите. "Беше тежко, но това ме направи по-силна", добави момичето.

Едно от децата на американското семейство на ужасите 2 години планирало бягство

Един от братята ѝ каза, че не е в състояние да опише преживяното от тях, докато са били деца. "Понякога още имам кошмари, свързани с този период, когато например сестрите ми бяха оковани. Но това е минало, обичам родителите си и им прощавам", каза той.

Разплакани, родителите поднесоха извиненията си и увериха, че били водени от "добри намерения". "Не съм искал да им сторя нещо лошо", заяви Дейвид Търпин, докато жена му изразяваше любовта си към всяко от децата, които сега са на възраст от 3 до 30 години и са живели в изолация и в ужасяващи условия.

Случаят със семейство Търпин и децата им шокира САЩ и света през миналата година след като стана ясно, че родителите са държали в плен при мъчителни условия 13-те си деца, лишавайки ги от нормален живот. За това се разбра след като едното от децата - момиче, успя да избяга от къщата и сигнализира. 

През годините съпрузите държали децата си затворени в къщата си в градчето Перис, на стотина километра източно от Лос Анджелис. Домът им беше наречен "Къщата на ужасите" от медии в САЩ. При пристигането си на място полицаите открили някои от децата оковани за леглата им. Всички, с изключение на най-малкото, били изключително мръсни и недохранени.

Децата не ходели на училище. Те имали право да се къпят веднъж годишно и трябвало да спят по 20 часа на ден според програма, установена от родителите им. Когато не били оковани, ги държали в различни помещения, без да им се позволява да играят. Много от децата страдат от наранявания и физически дефицити, свързани с тези лишения.

Семейството с децата затворници поддържало фалшив образ на голяма и щастлива фамилия

още от Свят
23
Петък
Август