Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Освободиха 149 пътници от пленените от талибани автобуси

100

Снимка: Павел Николов за Мениджър нюз

Афганистанските сили за сигурност успяха да освободят 149 души, в това число жени и деца, които по-рано днес бяха отвлечени при засада на талибаните срещу три пътнически автобуса в северната провинция Кундуз, предаде Асошиейтед прес.

Бунтовниците все още държат в плен 21 души. При операцията по освобождаването на задържаните, която продължава, са били убити най-малко 7 талибани, съобщи Насрат Рахими, заместник-говорител на афганистанското вътрешно министерство, предаде БТА.

Междувременно говорителят на талибаните Забиула Муджахид също направи изявление, че са решили да пленят хората от автобусите, след като техни разузнавателни източници са разкрили, че в тях пътуват много членове на афганистанските сили за сигурност. Муджахид увери, че цивилните от автобусите ще бъдат пуснати, но не каза какво ще стане с военните, предаде Ройтерс.

Той заяви също, че талибанските лидери не са обявили прекратяване на огъня в отговор на обявеното от афганистанския президент Ашраф Гани прекратяване заради празника Курбан байрам. Независимо от това талибаните ще освободят най-малко 500 пленници, в това число и членове на силите за сигурност, заловени по време на сблъсъци в три афганистански провинции.

още от Свят
14
Сряда
Ноември