Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Пекин: Китай образова, а не потиска мюсюлманите

100

Снимка: Getty Images / Guliver

Китай не потиска мюсюлманите в Синцзян-уйгурския автономен район, но изпраща някои хора на образователни курсове, за да избегне разпространяването на екстремизма, за разлика от Европа, която се е провалила в решаването на проблема, каза пред репортери китайски представител, цитиран от Ройтерс.

Съобщения за масови задържания на етнически уйгури и представители на други мюсюлмански етноси в китайската западна провинция, предизвикаха нарастващо международно възмущение, принудило администрацията на Тръмп да обсъди въвеждането на санкции срещу служители и компании, свързани с обвиненията за нарушаване на човешките права, предаде БТА.

"Това не е малтретиране", каза Ли Сяоцзюн, директор на връзките с обществеността на Бюрото по въпросите на човешките права на информационната служба на Държавния съвет, и добави: "Това, което прави Китай е да създаде центрове за професионална квалификация, образователни центрове".

Китайският представител отрече въпросните центрове да са изправителни институции и каза, че властите се борят не с исляма по принцип, а само срещу ислямския екстремизъм

още по темата
още от Свят
14
Сряда
Ноември