Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Пекин вдига повечето ограничения след повторния взрив на коронавируса

Снимка: Guliver / Getty images

Градската управа на Пекин, където в средата на юни отново се увеличиха случаите на Ковид-19, съобщи днес, че вдига повечето ограничения за напускане на столицата, и увери, че е спряла разпространението на заразата, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

След два месеца без новооткрити заразени, което според властите е резултат на строгите санитарни мерки, миналия месец броят на случаите в 21-милионния град внезапно рязко нарасна. Там бяха инфектирани най-малко 331 души.

От юни администрацията приканваше местните жители да се въздържат от неналожителни пътувания извън града и изискваше отрицателен тест за коронавируса от желаещите да напуснат столицата. Тези рестрикции ще бъдат вдигнати от полунощ (15.00 ч. по Гринуич днес), заяви кметството.
Ограниченията обаче ще важат и занапред за жителите на високорисковите квартали.

В града е започнала кампания за масово тестване на населението и към днешна дата са изследвани над 10 милиона души - близо половината от всички жители, съобщи Чжан Цян, служител от кметството. Благодарение на това вече са "отрязани пътищата за предаване на вируса", заяви Пан Сюйхун, друг представител на местните власти.

още от Свят