Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Почина основателят на магазините Jysk

Ларс Ларсен. Снимка: Guliver/Getty Images

Един от най-богатите датчани и основател на международната търговска верига за мебели (Jysk) почина на 71 години, предаде Блумбърг.

Преди два месеца бе съобщено, че е диагностициран с рак, при което Ларсен се оттегли от ръководството на компанията. Той е починал днес в дома си в Силкеборг, Западна Дания, уточнява компанията в съобщение.

Ларсен винаги е изповядвал силна отдаденост към основаната от него компания и отношение на баща като към дете. Един от начините да показва това отношение бе да  участва в телевизионни реклами на Jysk, което го направи популярен в Дания. Той бе и един от най-богатите хора в страната, като по изчисления на индекса на милиардерите на Блумбърг състоянието му възлиза на над 3 милиарда долара.
Ларс Ларсен е роден на 6 август 1948 година в Арнборг, Западна Дания. Той започва като стажант в търговска верига през 1966 година и започва свой бизнес през 1979 година. Поставя началото на търговската си верига  със спестени 20 000 долара.
Разширява бизнеса и го превръща в търговска верига с акцент върху евтини домашни стоки като чаршафи и градинска мебел. Днес компанията ми 2700 магазина в над 52 държави с годишни приходи от около 4 милиарда долара. 
Ларсен оставя съпруга, две деца и четири внучета. Синът му Якоб Брунсборг (47 г.) го замени като председател на управителния съвет на компанията при оттеглянето на баща му преди два месеца.

още от Свят
28
Петък
Февруари