Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Почина златният глас на Roxette, Мари Фредриксон

Снимка: Getty Images

На 61-годишна възраст почина шведската певица и вокалистка на  Roxette Мари Фредриксон, съобщи мениджърът на групата.

„С дълбоко прискърбие съобщаваме, че една от най-големите ни и обичани певици си отиде от този свят. Мари Фредриксон е починала в дома си след дълго боледуване”, се казва в изявление на семейството на известната певица.

През 1986 г. Мари Фредриксон и Пер Гесле сформират Roxette с амбицията да завладеят света на музиката и в същото време да се забавляват. Те започват своята успешна кариера с поредица от хитове – „Neverending Love“, „Soul Deep“, „I Call Your Name“. Дебютният албум „Pearls of Passion“ е истински пробив. В родната Швеция заглавието получава мултиплатинен статус. Най-известните хитове на групата са „Must Have Been Love“, „Joyride“, „Listen To Your Heart“ и „The Look“.

Мари Фредриксон е майка на две деца. Има 26-годишна дъщеря и 23-годишен син. През 2002 г. тя бе диагностицирана с тумор на мозъка след припадък. Тогава лекарите даваха само 20% шанс на певицата да оцелее, но тя се възстанови след дълъг курс на лечение. През 2016 г. шведското дуо сложи край на турнетата си след лекарски препоръки към певицата.

Погребението на Мари Фредриксон ще бъде в тесен семеен кръг. 

още по темата
още от Свят