нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Потоп в Истанбул, има загинал

Снимка от любителски клип, публикуван в Туитър

Буря с проливен дъжд удари Истанбул и предизвика тежки наводнения, съобщи АФП. Човек е открит мъртъв в потънал във вода подлез от спасителни екипи, предаде турската НТВ.

Под вода е и историческият закрит пазар „Капалъ чарши“, а продължилият почти два часа проливен дъжд предизвика истински транспортен хаос. Кола падна в огромна яма, отворила се внезапно насред улица в един от кварталите от обилното количество дъжд. Екипи на пожарната обикалят града и оказват помощ на шофьории техните спътници, озовали се във воден капан. 

За кратко дори бяха спрени фериботните връзки между азиатската и европейската част на града. От кметската управа издадоха предупреждение към гражданите да бъдат внимателни заради лошото време.

Наводнени са много жилища, офиси и магазини, а в квартал Юскюдар в азиатската част на Истанбул пороят, оценяван като най-силният за сезона е заличил границата между море и суша. Кадри от бедствието, споделени от очевидци в Туитър показват улици, които са се превърнали в буйни потоци, както и собственици на магазини в Капалъ чарши до кръста във вода да събират стоката си, плуваща във вода.

още от Свят