Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Появиха се кадри с изчезналия саудитски журналист

76

Снимка: Guliver / Getty images

В турските медии се появиха кадри от камери за видеонаблюдение пред консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, които разкриват нова информация за изчезналия саудитски журналист Джамал Кашоги, съобщи Би Би Си.

Във видео, публикувано в youtube канала на турската TRT World се вижда как Кашонаги влиза в консулството на Саудитска Арабия, но така и не става ясно дали напуска сградата. Малко по-късно камерите улавят черен ван, който паркира пред консулството. От медията твърдят, че след това ванът се е насочил към дома на консула.

Кадрите също така показват група саудитски граждани, които пристигат на летището в Истанбул.

Междувременно турският вестник „Сабах“ публикува снимките и имената на 15-членен екип, пристигнал от Саудитска Арабия в деня на изчезването на журналиста.

Кашонаги е бил на посещение в  саудитското посолство в Истанбул, за да получи документи за сключване на брак с турската си годеница Хатидже Дженгиз.

59-годишният Джамал Кашоги, който има дългогодишен стаж като чуждестранен кореспондент, редактор и коментатор, е известен с критиките си към саудитската монархия. Кашоги замина в самоналожено изгнание в САЩ след издигането на принц Мохамед бин Салман, който бе посочен за престолонаследник от неговия баща - 82-годишният крал Салман.

Турските власти смятат, че Кашоги е бил убит в консулството през миналата седмица. Саудитска Арабия отхвърли обвиненията като безпочвени.

още по темата
още от Свят
25
Вторник
Юни