Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Прибират български студенти от районите в Италия, засегнати от коронавируса

Снимка: Guliver / Getty images

Имахме обаждания от родители, които съобщиха, че ще приберат децата си, които са студенти там, това заяви пред bTV генералният ни консул в Милано Таня Димитро. Тя добави, че в засегнатите от заразата райони живеят над 15 хил. българи и че спешния телефон за контакти звъни постоянно.

В страната има и много български туристи, като засегнатите села в Ломбардия са абсолютно отцепени и до тях не може да се стигне.

„Нито един гражданин от отцепените райони не се е свързал с нас. Обаждат се граждани от останалите райони за информация как да реагират в съответната ситуация“, уточни Димитрова, като предупреди туристите да се избягват районите с обявена зараза - Ломбардия, Пиамонте, Венето.

Към момента в Италия има 152 заразени от коронавируса, трима са починалите. При 26 случая се касае за тежко болни, които се лекуват в болница. Останалите нямат такива изразени клинични симптоми, поясни генералният ни консул. Тежките случаи са на по-възрастни хора.

Междувременно броят на починалите от новия коронавирус в Китай достигна 2592, а оздравелите са 24 734 души, съобщи днес Държавният комитет по въпросите на здравеопазването

За едно денонощие са регистрирани 150 смъртни случая и 406 случая на нови заразени. Общият брой на заразените надхвърли 77 хил.

още по темата
още от Свят