нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Принц Андрю и Доналд Тръмп пътували със самолета на Джефри Епстийн

Getty Images

Синът на британската кралица Елизабет II - принц Андрю, както и двама бивши американски президенти - Бил Клинтън и Доналд Тръмп са били сред звездните пасажери, които са летели на борда на частния самолет на скандалния милионер Джефри Епстийн. Това разкрива пилотът на самолета Лари Висоски, който свидетелства по делото за сексуален трафик срещу приятелката на Епстийн, Гилейн Максуел. Той разказва, че обикновено бил уведомяван, ако Клинтън или други високопоставени лица се качват на летателния апарат. Той си спомня, че принц Андрю, сенатори и актьорът Кевин Спейси са били сред пътниците, предаде CNN.

Няма твърдения за нито един от споменатите в показанията мъже, че са извършили каквито и да било нарушения, свързани с темата на делото. През 2019 г. говорител на Клинтън призна, че бившият държавен глава на САЩ е бил на борда на самолета четири пъти, но поясни, че въпреки това не е знаел нищо „за ужасните престъпления на Епстийн“.

Висоски даде показания на втория ден от процеса срещу Максуел по обвинения в заговор и сексуален трафик. Делото вероятно ще даде още информация за живота на Епстийн и ще освети някои от връзките му с високопоставени фигури, сред които принц Андрю, Бил Гейтс, Бил Клинтън и Доналд Тръмп.

Самият Епстийн, който бе арестуван по обвинения в сексуален трафик през 2019 г., по-късно бе намерен мъртъв в затворническата си килия. Съдебен лекар установи, че причината за смъртта е самоубийство.

Арестът на Максуел дойде година по-късно. Тя пледира невинна по шест обвинения. Висоски е първи свидетел по обвинението и е бил пилот на Епстийн от началото на 1991 г., като твърди, че Максуел често пътувала на частния самолет в периода 1994-2004 г. Той описва Максуел като „номер две“ за Епстийн, както и като лицето, „което трябваше да се справи с всичко останало, което не е свързано с бизнеса“.

още от Светска хроника