нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Солун отново пуска директни фериботи до популярни гръцки острови

Снимка: Getty Images

Туристическите агенции в Гърция вече продават билети за директните фериботни връзки от пристанище Солун към островите в Егейско море, предава БНР.

След пет години отново се активира движение на фериботи от Солун към острови като Миконос, Лесбос, Хиос, Самос и други егейски острови. За туристите, които пристигат в Северна Гърция през сухопътните граници и желаят да пътуват към островите е възможно вече да използват новите фериботни връзки от Солун. 

Цените са сравнително ниски. Например за пътуващите от Солун до остров Лимнос, при 7 часа продължителност на пътуването, цената е 23 евро на човек и 62 евро за трансфер на лек автомобил. 

Очаква се, че много от туристите, идващи с лек автомобил и с резервация за почивка на егейските острови, ще използват фериботните връзки от Солун, смятат туроператорите. 

Интересна тенденция се забелязва в последните дни от малките острови, които не са така популярни сред чужденците за почивка. На остров Кастелоризо правят реклама с факта, че всички жители са ваксинирани и мястото е безопасно за туристите. 

още от Туризъм