нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Путин обяви краят на капитализма

Getty Images

Капитализмът в сегашния му вид се изчерпи, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от РИА Новости. Руският държавен глава говори на заседание на дискусионния клуб "Валдай".

"Всички казват, че съществуващият модел на капитализъм, който сега е в основата на обществения строй в огромното мнозинство страни, се е изчерпал“, каза Путин. Възможностите за излизане от клуба на все по-заплитащите се противоречия в рамките на този модел приключиха, отбеляза той. Според него оттук нататък умереният консерватизъм трябва да се счита за най-разумния принцип на мирогледа в предстоящия период на преустройство в света.

Президентът на Русия отбеляза също, че социално-икономическите проблеми на различните страни сега са се изострили до степен, при която в миналото са предизвиквали сътресения в световен мащаб. По време на речта си държавният глава говори и за влошаването на климатичните деформации на планетата, предизвикано от пандемията на коронавирус. Последствията от някои аномални природни явления могат да бъдат преодолени само чрез обединяване на усилията с други държави, подчерта Путин.

Природните бедствия ще стават все повече и повече, добави руският държавен глава. „Суша, цунамита на практика станаха норма и всяко съперничество в такива условия губи смисъл“, каза Путин.

още от Свят