нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Синът на Тръмп призова Илон Мъск да създаде социална мрежа

Getty Images

Доналд Тръмп-младши призова предприемача Илон Мъск да създаде своя собствена социална мрежа, която може „да отвее Twitter“ и да „спаси свободата на словото в Америка“, след като се оплака от перманентното блокиране на акаунта на баща си в основната от Джак Дорси платформа, предаде „Индипендънт“.

Най-големият син на президента Тръмп обясни, че Twitter упражнява „еднопосочна целенасочена“ цензура и покани шефа на SpaceX и Tesla да постави начало на конкурентна социална мрежа.

„Исках да измисля нещо, което да се справи с безумието по отношение на цензурата, която се случва в момента и очевидно е насочена еднопосочно“, обясни Тръмп-младши. „Защи Илон Мъск не създаде платформа?“, попита той. По думите му това е правилният човек, който да се изправи срещу Twitter.

„Искам платформа, която да оспорва моите идеи срещу нечии други, а не само хора на място, които ми казват това, което искам да чуя“, добави още синът на държавния глава на САЩ.

През последната една седмица YouTube, Twitter и Facebook закриха акаунтите на Доналд Тръмп, след като негови привърженици щурмуваха сградата на Конгреса, считана за символ на американската демокрация.

Twitter предприе действия и срещу над 70 хил. профили, свързани с движението QAnon, в чиято основа стои конспиративната теория, че сатанисти педофили тайно управляват света, а Доналд Тръмп е „спасителят“, този, който се бори срещу тях, както и срещу изтъкнати демократи, фигури в Холивуд и съюзници от т.нар. „дълбока държава“.

още от Свят