Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Съпругата на Тръмп-младши получи писмо с бял прах

101

Ванеса Тръмп със съпруга си Доналд Тръмп-младши и децата им. Снимка: Guliver / Getty Images

Съпругата на сина на американския президент - Доналд Тръмп-младши, Ванеса Тръмп, беше хоспитализирана за кратко в Ню Йорк, след като е отворила писмо с подозрителен бял прах, съобщават американски медии. 

След изследване по-късно полицията я е уведомила, че получената субстанция не е опасна, посочват местните власти, цитирани от CBC. 

Ванеса Тръмп (40) е отворила писмото в 10 ч. сутринта вчера. То е било адресирано до мъжа й, сина на президента, в апартамент на майка й в Манхатън. Тя се обадила на телефон 911 веднага, като казала, че кашля и не се чувства добре. 

"Благодарен съм, че Ванеса и децата ми са в безопасност и невредими след невероятно страшната ситуация, която се появи тази сутрин. Наистина отвратително е, че определени лица избират да изразяват противоположните си гледни точни с такова смущаващо поведение", написа Тръмп-младши по-късно в Twitter. 

Междувременно държавният глава Доналд Тръмп заложи в проекта за бюджет на САЩ 2,2 млрд. долара за дейността на Сикрет сървис – службата, която се грижи за сигурността му. Освен това той иска назначаването на още 450 служители в нея. "Това ще позволи на службата да реализира своята цел – да има 7600 служители към края на 2019 г., т.е. да достигне по численост на личния състав най-високото ниво за цялата си история", се подчертава в документа.

Днес стана ясно още, че oснователят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж, който жовее в еквадорското посолство в Лондон, също е получил плик с бял прах. Това се е случило през миналата седмица, написа той в Twitter. "Странно е, че аз също получих подобен плик миналия вторник", написа Асандж след новината, че Ванеса Тръмп е била настанена в болница за преглед след получаването на плика. Той добави, че върху неговия плик е имало американска пощенска марка.  

още от Свят
19
Вторник
Февруари