Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тереза Мей готви „смело предложение“ за Брекзит

189

Снимка: Guliver / Getty Images

Преди да напусне поста си, Тереза Мей възнамерява да изложи пред Камарата на общините нова оферта с "подобрен пакет от мерки" като последен опит за одобряването на законопроекта за Брекзит, пише Sunday Times. 

"Без значение какъв е изходът от всеки индикативен вот, аз не просто ще поискам от членовете на парламента, а ще ги помоля да погледнат новата и подобрена сделка със свежи очи и да я подкрепят", казва британският премиер.

Преди това обаче Мей ще се консултира с колегите си в правителството относно предложените промени, допълва БТА. Освен това кабинетът ще обсъди план за редица индикативни гласувания с цел да бъде установено кои предложения може да съберат депутатско мнозинство, допълва неделното издание. 

В петък преговорите между консерваторите на Мей и лейбъристите в опозиция се провалиха часове след като премиерът се съгласи да обяви в началото на юни кога ще подаде оставка. Вчера говорителят на Лейбъристката партия по въпросите за Брекзит Киър Стармър каза, че за да се излезе от задънената улица, правителството трябва да свика нов референдум за Брекзит. 

още от Свят
20
Петък
Септември