Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Tesla разследва експлозия на автомобил в Китай

Снимка: Guliver/ Getty Images

Автомобилният производител Tesla изпраща екип от експерти, които да изяснят обстоятелствата около експлозията на техен автомобил в един от подземните паркинги в Шанхай, съобщиха от компанията.

Това стана след като в социалната мрежа Weibo беше разпространен запис от камера за видеонаблюдение от един от подземните паркинги в Шанхай. На кадрите се вижда бял дим, идващ от колата, която след няколко секунди експлодира, причинявайки щети на друга кола, паркирана наблизо.

"След като вчера получих информация за инцидента в Шанхай, веднага изпратихме екип на мястото на инцидента", се казва в официалното съобщение на Tesla.

Компанията съобщава, че понастоящем поддържа връзка със съответните органи и помага да се изяснят обстоятелствата около инцидента.

Според наличната информация в момента, в резултат на инцидента няма пострадали хора.

Tesla не е потвърдила, че моделът по време на експлозията е Model S, посочва BBC News.  

През 2018 г. автомобилът Tesla на британския телевизионен режисьор Майкъл Морис избухна в пламъци след подобен инцидент, свързан с Model S във Франция през 2016 г. Освен това серия от пожари, свързани с автомобилите Model S на Tesla бяха регистрирани през 2013 г.

още по темата
още от Свят
27
Четвъртък
Февруари