Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тежка катастрофа в Македония отне живота на 14 души

528

Shutterstock

14 души загинаха при инцидент по пътя Скопие-Тетово, след като пътнически автобус с 50 души се обърна край село Ласкарци, движейки се по новия път за с. Бояне. Шестима са в тежко състояние с опасност за живота.

Очевидци са заявили пред телевизия „Телма“, че ситуацията около мястото на трагедията е била страшна. Още преди пристигането на екипите на бърза помощ местното население е оказало помощ на пострадалите, предаде „Фокус”.

„Тежка нощ, пълна с огромна болка и тъга. Нямам думи, които могат да са достатъчно утешителни за семействата на нашите съграждани, трагично загубили живота си тази вечер в тежката катастрофа“, изрази съболезнованията си премиерът Зоран Заев. Очаква се днес той да посети ранените при произшествието.

14 и 15 февруари ще бъдат обявени за дни на траур заради тежката катастрофа.

Албаноезичният ТВ канал „Алсат-М“ съобщава, че повечето от пътниците са били от Гостивар. Според медията те работят в Скопие и са се връщали към домовете си. Според очевидци, автобусът спукал гума, в резултат от което шофьорът загубил контрол над превозното средство и то излетяло от пътя и се превъртяло.

"Изразявам съболезнования на близките на загиналите и скорошно оздравяване на пострадалите", написа българският премиер Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа.

още от Свят
23
Петък
Август