Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Гаф: Тръмп неволно разкри пред журналисти детайли по споразумението с Мексико

Снимка: Guliver / Getty images

Президентът на САЩ Доналд Тръмп допусна неволно гаф, регистриран веднага от водещите медии. Той заяви, че част от споразумението за имиграцията, сключено с Мексико, остава поверително, но без да иска разкри подробност от него, предаде Франс прес.

Пред журналисти вчера Тръмп размаха прегънат лист и каза: "Ето го споразумението", след което добави, че ще остави на Мексико задачата да разкрие детайли от него в подходящия момент.

Листът обаче се оказа осветен от слънцето и на снимките, направени от журналистите, при увеличение на фотоса, се разчита, че САЩ ще направят равносметка за постигнатия напредък на южната граница "45 календарни дни след подписване на договора", информира БТА.

В действителност в тази клауза няма нищо тайно, тъй като Мексико вече спомена, че след 45 дни ще бъде направен преглед на изпълнението на споразумението. Ако дотогава потокът от незаконни мигранти, преминаващи през Мексико, за да отидат в САЩ, не спре, споразумението може да бъде преразгледано и да бъде направена реформа на мексиканското законодателство на правото на убежище, казват мексиканските власти.

Мексиканският външен министър Марсело Ебрард засега не навлиза в детайли на какво се е съгласила страната му, в случай че след 45 дни напредъкът бъде оценен като недостатъчен.

"Мексико няма да се провали. Отворени сме за преговори, ако се провалим, но ние няма да се провалим", каза той.

 

още по темата
още от Свят