нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тръмп планира да се върне в социалните медии със своя платформа

Снимка: Getty images

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, чиито профили в Twitter, Facebook и други социални медии бяха блокирани след щурма на Капитолия на 6 януари, планира да започне своя платформа до два-три месеца, заяви негов съветник пред телевизия „Фокс нюз“, предаде Ройтерс.

Говорителят на кампанията на Тръмп за изборите през 2020 г. Джейсън Милър, каза, че бившият държавен глава ще се върне в пространството на социалните медии с нова, собствена платформа, която „напълно ще трансформира играта“.

Twitter обяви миналата седмица, че ще търси обратна връзка от обществеността за това кога и как би трябвало да блокира световни лидери, като добави, че прави преглед на политиката и обмисля дали за лидерите да бъдат прилагани същите правила като за другите потребители.

Начинът, по който Twitter, Facebook и други социални медиисе отнасят към профилите на политици и правителствени служител се наблюдава под лупа след блокирането на профилите на Тръмп заради подстрекаване към насилие.

Facebook, който през януари блокира профила на Тръмп за неопределено време, поиска от своя независим надзорен съвет да реши дали забраната трябва да остане в сила.

още по темата
още от Свят