Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тръмп помилва бившия медиен барон Конрад Блек

Снимка: Guliver/ Getty Images

Американският президент Доналд Тръмп подписа пълно помилване на бившия медиен магнат и бивш лорд Конрад Блек. 74-годишният Блек беше осъден на 3 години затвор в САЩ за измама и възпрепятстване на правосъдието през 2007 г. Изявление на Белия дом сега посочва, че той е "предприемач и изследовател".

Роденият в Канада Блек, който има и британско гражданство, бе освободен от затвора през 2012 г. След това той издаде книга на име "Доналд Джей Тръмп: Президент като никой друг", отбелязва Би Би Си. 

Някогашната медийна империя на Блек включваше вестник "Сън таймс" в Чикаго, лондонския "Дейли телеграф" и Jerusalem Post. Той беше осъден за финансова измама през 2007 г. и прекара три години и половина в затвора. Апелативният съд отмени две от присъдите, но остави две други в сила.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс вчера заяви, че Блек "има огромен принос за бизнеса, както и за политическата и историческа мисъл".

През 2018 г. Блек публикува хвалебствена биография на Тръмп. По-рано, през 2015 г. той написа есе за сп. "Нешънъл Ривю", озаглавено "Тръмп е добрият", припомня БТА.

Бившият медиен магнат бе осъден за измама на инвеститори. Някогашният лорд Блек, който е бивш член на Камара на лордовете, бе осъден на повече от шест години затвор след признаването му за виновен от съд в Чикаго през 2007 г., но беше пуснат под гаранция две години по-късно, за да внесе обжалване, в което постигна частичен успех. Съдията намали присъдата му на три години.

Говорителката Сара Сандърс каза, че Блек е автор на няколко забележителни биографии, включително книги за президентите Франклин Рузвелт и Ричард Никсън, но не спомена книгата му за Тръмп.

 

 

още по темата
още от Свят