Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тръмп: Великобритания трябва да напусне ЕС без споразумение

В интервю за The Sunday Telegraph той призова британското правителство да спазва неговите правила за преговори, когато става въпрос за Брекзит. Снимка: Guliver/ Getty Images

Великобритания трябва да напусне ЕС без споразумение и да откаже да плати за развода 39 милиарда лири. Това заяви Доналд Тръмп пред британския вестник The Sunday Telegraph, пише AFP.

Американският президент каза  по-рано, че бившият външен министър Борис Джонсън ще бъде "отличен" министър-председател, който да поеме управлението от Тереза Мей, настоящият лидер, която трябва да подаде оставка на 7 юни, след като не успя да получи одобрението в парламента на предложеното от нея споразумение за раздяла с ЕС .

В понеделник започва 3-дневното държавно посещение на Доналд Тръмп във Великобритания. През това време той ще се срещне с кралица Елизабет II и ще разговаря с Тереза Мей.

"Ако не получат това, което искат, аз щях да си тръгна ... Ако не получиш желаната от теб сделка, ако не получиш справедлива сделка, ще си тръгнеш", каза той.

още от Свят