Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тръмп все още иска да изтегли САЩ от Сирия

101

Снимка: Guliver/ Getty Images

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп иска американските войски в Сирия да напуснат арабската страна възможно най-скоро, съобщава „Скай нюз“.

„Мисията на САЩ не се е променила – президентът беше ясен в желанието си да върне американските войски у дома възможно най-бързо. Решени сме напълно да унищожим „Ислямска Държава“ и да създадем условия, които няма да им позволят да се завърнат. Освен това очакваме от нашите регионални съюзници и партньори да поемат повече отговорности, както във военен, така и във финансов план, за да бъде подсигурен региона.“, заяви Сандърс.

Изявлението на Белия дом идва няколко часа, след като френският президент Еманюел Макрон заяви, че е убедил Доналд Тръмп да удължи американското военно присъствие в Сирия и да нанесе удари срещу режима в Дамаск в отговор на предполагаемата химическа атака в град Дума.

„Преди 10 дена президентът Тръмп искаше САЩ да се изтеглят от Сирия. Уверявам ви, че ние го убедихме, че е необходимо да остане там в дългосрочен план“, заяви Макрон в интервю за френска телевизия.

В момента в Сирия има около 2000 американски военнослужещи.

още от Свят
19
Събота
Януари