нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Twitter блокира акаунт, създаден за публикуване на изявленията на Тръмп

Снимка: Getty Images

Twitter блокира акаунта, в който бяха препечатани изявленията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Акаунтът беше спрян няколко часа след регистрацията, съобщи телевизионният оператор NBC, цитиран от ТАСС.

Акаунтът, наречен DJTDesk (съкратено от Donald J. Trump Desk), беше подложен на ограничения от ръководството на Twitter. Описанието на акаунта посочва, че е създаден за копиране на изявления от портала  From the Desk of Donald J. Trump. Той е стартиран от бившия президент във вторник на уебсайта на неговия комитет за политически действия Save America ("Спаси Америка").

Говорител на социалната мрежа заяви пред NBC, че ръководството ще ограничи дейностите на акаунти, "създадени като заместител или средство за разпространение на публикации, свързани с блокирани акаунти".

През последните седмици от мандата си на президент на САЩ, на Тръмп беше отказана възможността да пише в Twitter, Facebook и Instagram. Това се случи малко след като на 6 януари поддръжници на републиканеца, който тогава беше шеф на американската администрация, се опитаха да попречат на одобряването на резултатите от последните президентски избори на 3 ноември в Конгреса на САЩ. Демократът Джо Байдън ги спечели.

Във връзка с инцидента демократите инициираха процедурата за импийчмънт на Тръмп. Сенатът на Конгреса го оправда. 

още от Свят