нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Уволниха главния редактор на „Билд“ заради връзка със служителка

Getty Images

Главният редактор на най-големия германски таблоид „Билд“ бе освободен от работа след твърдения, че е имал неприемливо за позицията и служебните си задължения поведение.

Топ редакторът Джулиан Райхелт е освободен незабавно от длъжност според изявление на медийния гигант Axel Springer, който притежава вестника, а отскоро и изданието „Политико“.

Оттам отбелязват, че е проведено вътрешно разследване и дори след неговото приключване през миналата пролет, Райхелт „не е успял да поддържа ясна граница между лични и професионални въпроси“, като в това отношение не е бил искрен с Борда на директорите.

До освобождаването се стигна след публикация на „Ню Йорк Таймс“, според която през 2016 г. Райхелт е имал връзка с жена младши служител. „Ако разберат, че имам афера със стажант, ще загубя работата си“, казал той на жената, която по-късно решава да разкаже за това пред следователи от адвокатска кантора, наета от Axel Springer, за да проучи поведението на главния редактор на работното място. От медийния гигант отбелязаха, че заради „разследвания в пресата“ са добили нова информация за деянията на Райхелт.

Преди това друга жена от вестника е подала жалба за сексуален тормоз срещу издателя на „Билд“. Връзката с младши служителя продължила, а през 2017 г. той е нает на топ позицията в нюзрума. Впоследствие Райхелт ѝ дава друг пост, за който тя не се чувства готова, и двамата продължават да се срещат в хотели близо до сградата на Axel Springer.

„Така се случва в „Билд“. Тези, които спят с шефа, получават по-добра работа“, е коментирала жената пред следователите.

След края на разследването от Axel Springer са взели решение, че служителите вече трябва да съобщават за лични взаимоотношения на работното място, които могат да доведат до конфликт на интереси.

На мястото на Райхелт идва Йоханес Бойе, който в момента е главен редактор на „Велт ам Зонтаг“, също собственост на Axel Springer. Александра Вюрцбах остава главен редактор на „Билд ам Зонтаг“.

още от Свят