Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Вашингтон се готви за военния парад на Тръмп

По случай честването на Деня на независимостта по улиците на американската столица Вашингтон ще се проведе военен парад, организиран от президента Доналд Тръмп. Събитието, което носи името "Салют за Америка", ще включва мащабна заря, полети на военновъздушните сили и реч на държавния глава, предаде БНР.

Идеята на Тръмп за честване на 4 юли с военен парад дойде още през 2017 г., след като на 14 юли същата година той присъства на парада на Шанз-Елизе в Париж, с който бе отбелязан националния празник на Франция. Новината за парада в САЩ обаче бе посрещната със смесени отзиви.

Фаворитът за номинацията на Демократическата партия за предстоящите президентските избори в САЩ Джо Байдън направи асоциация с парада на Червения площад в Москва и с този в Северна Корея

Тръмп нарече тези изказвания „непатриотични“, а от Белия Дом съобщиха, че в речта на президента няма да има политически окраски.

Междувременно от в. „Вашингтон пост“ съобщиха, че част от разходите за парада ще бъдат покрити от средства, предназначени за подобряването на парковете и градините в столицата. Новината доведе до обвинения срещу администрацията на Тръмп в злоупотреба с обществени средства.

Смята се, че в предишни години общата сума по тържествата на 4 юли във Вашингтон е била около два милиона долара.

 

още по темата
още от Свят
15
Петък
Ноември