Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Не тръгвайте за Гърция без попълнена декларация, връщат още на границата

Снимка: Shutterstock

Пътуващите към Гърция, които не са попълнили новата онлайн декларация, няма да могат да влязат на територията на страната. Мярката е част от усилията на гръцките власти за ограничаване на разпространението на коронавируса с оглед на факта, че от 1 юли в страната ще заработят всички международни летища, информира Нова телевизия

Декларацията трябва да бъде попълнена 48 часа преди пътуването и трябва да съдържа информация за държавата, от която идват, и адрес, на който ще останат по време на престоя си в Гърция. След това пътуващият ще получи имейл и код, с който ще може да влезе в страната. Ако се окаже, че туристът е попълнил неверни данни, той ще бъде екстрадиран от страната. Хората ще бъдат проверявани на случаен принцип.

Формуляра може да откриете тук

Туристите, идващи от страни от „червената зона”, ще бъдат тествани за коронавирус. На останалите тест ще бъде направен на избирателен принцип. Българските граждани, които пристигат от други европейски страни, също ще бъдат изследвани.

В случай че при тестването бъде установен турист с коронавирус, той ще бъде карантиниран в специален хотел, а разходите по престоя му ще поеме Гърция. Ако обаче още на границата стане ясно, че човекът е заразен, то той ще бъде върнат обратно в своята родина. 

 

още по темата
още от Свят