Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Зеленски: Исках да стана известен в САЩ с "Оскар", а не заради импийчмънта срещу Тръмп

Снимка: Guliver / Getty images

Мечтаех да получа "Оскар" и да стана известен в САЩ. Сега съм много популярен в страната заради импийчмънта срещу Доналд Тръмп. Това заяви украинският и бивш комедиен актьор Володимир Зеленски в интервю за Си Ен Ен по време на Мюнхенската конференция по сигурността, предаде Ройтерс.

"Навсякъде ме питат за импийчмънта. В предишната ми професия на продуцент, сценарист и актьор исках да имам Оскар и исках да бъда много популярен в САЩ. Сега съм много популярен в САЩ. Ако това ще е от полза за Украйна, аз съм готов за следващият разговор с президента Тръмп“ коментира Зеленски, който бе избран за президент на през 2019 г.

Именно телефонен разговор между Зеленски и Тръмп стана причина започване на процедура по импийчмънт срещу американския президент, който в крайна сметка бе оправдан от Сената в САЩ.

На въпрос как процедурата по импийчмънт се е отразила на отношенията между Вашингтон и Киев, Зеленски отговори, че Украйна сега има „много добри отношения със САЩ“ и благодари на президента Доналд Тръмп за неговата подкрепа.

„Искам да благодаря на президента, на САЩ и на американския народ за подкрепата, която ни дадоха, особено сега, когато сме във война. Благодаря за вашата помощ. Ние я усеща, усещаме я в нашите сърца и тела“, заяви Зеленски.

След като бе попитан за интервю на Тръмп пред Фокс Нюз от ноември, в което американският президент определя Украйна като третата най-корумпирана страна в света, Зеленски каза, че иска да промени имиджа на страната и че Киев се бори с корупцията всеки ден.

„Това не е вярно. Когато се срещнах с президента Тръмп и той ми каза, че в миналото Украйна е била много корумпирана страна, аз бях много открит и честен с него и му казах, че се борим с корупцията. Борим се всеки ден. Моля да спрете да говорите за Украйна като за корумпирана страна, защото това вече не е вярно. Ние искаме да променим този имидж“, коментира Зеленски.

още по темата
още от Свят