Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Зеленски призова Русия да върне на Украйна контрола върху всеки милиметър от границата й

33

 

Снимка: Guliver/ Getty Images

Победителят на президентските избори в Украйна Володимир Зеленски даде да се разбере, че е възможно да се търси компромис в отношенията с Русия при условие, че "бъде върнат" на Киев контролът върху границата му, предаде ТАСС.

"След всяко "довиждане" задължително идва "добър ден". Дълго мислих за "многото общо" между Украйна и Русия. Реалността е, че от "общото" ни е останало само едно - държавната граница. 2295 километра и 400 метра "общо", написа днес Зеленски на профила си във Фейсбук. Той призова Русия да върне на Украйна контрола "върху всеки милиметър" от границата и подчерта, че само тогава двете страни ще могат да продължат да търсят "общото", предаде БТА.

Зеленски каза също, че забраната за износ на петролни продукти, опростяването на процедурата за издаване на руски паспорти на жителите на част от Луганска и Донецка област, задържането на украински моряци след инцидента в Керченския проток "нито на йота" не улесняват уреждането на спорните въпроси между двете страни, съобщи РИА Новости. Той отбеляза, че такива отношения със сигурност няма как да бъдат наречени братски.

още по темата
още от Свят
21
Събота
Септември