Затвори

7 езика на тялото, характерни за успешните хора

Robert Kneschke / Shutterstock

Казват, че тялото ни има свой собствен език. Понякога то казва много повече, отколкото думите, пише BrightSide. Скорошни проучвания показват, че хората, които знаят как да комуникират ефективно посредством тези невербални сигнали, имат много по-високи нива на емоционална интелигентност.

Именно поради тази причина решихме да ви представим тайните на езика на тялото, които ще ви помогнат да постигнете по-голям успех.

  1. Бъдете изправени

Ако сте се смъкнали на стола си, поставили сте лактите на масата или сте покрили лицето си с ръце, човекът, който стои срещу вас, може да го изтълкува като признак на неуважение. Подобно поведение показва, че не проявявате интерес към онова, което той иска да ви каже.

Ако същевременно обаче седнете хубаво на стола – с изправен гръб, ще изглеждате много по-уверени. Не забравяйте – колкото повече място окупира тялото ви, толкова по-успешни изглеждате. Никога не се отпускайте и не изглеждайте мърливи в действията си – това ограбва външния ви вид, енергията и силата.

  1. Използвайте жестовете правилно

Ако прекалявате с жестовете, хората ще си помислят, че ги лъжете или че се опитвате да скриете нещо. Същевременно – изразителните жестове (например раздалечаването на ръцете) показва, че нямате нищо за криене.

  1. Отпуснете ръцете си

Не ги кръстосвайте. В противен случай казвате на човека отсреща „Аз няма да отстъпя. Каквото и да ми кажете, аз не съм съгласен”. Дори и да стоите усмихнат срещу събеседника си, скръстените ръце или крака ще казват друго.

  1. Престанете да докосвате косата си

Ако сте от хората, които постоянно докосват косата си, играят си с нея или се опитват да я оправят през цялото време, докато някой говори с вас, веднага се откажете от този лош навик. Той е признак на несигурност и липса на внимание. Престанете да докосвате косата си и се опитайте да се фокусирате върху естествената комуникация.

  1. Усмихвайте се

Разбира се, усмивката навсякъде и по всяко време – не е добра идея. Но усмивка в подходящия момент, дори при напрегната ситуация, ще покаже, че умеете да се контролирате и да бъдете спокойни.

  1. Контакт с очите

Това е може би най-важното нещо, което трябва да научите в езика на тялото. Прекалено натрапчивият контакт с очите може да стресне или изнерви вашия събеседник. По този начин изглежда, че се опитвате да уловите всяко негово действие, което от своя страна ви прави несигурни.

Ако избягвате контакта с очите пък изпращате други послание – криете нещо.

Опитайте се да установите естествен контакт с очите и правете необходимите паузи, за да предадете своето послание.

  1. Ръкостискане

Никога недейте да се ръкувате мудно, ръкостискането трябва да бъде силно и енергично. Това е сигнал, че сте активен мъж със самочувствие. Разбира се, необходимо е и да знаете кога да спрете.

Етикети
Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Жилищният комплекс от съвършено нов тип е пред Акт 16

Николай Неделчев

Снимка: Юлиян Донов

Румяна Тренчева, регионален директор на технологичния гигант за Югоизточна Европа

Снимка: Юлиян Донов

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 22.03.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 22.03.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.6758
0.59673
CNY
10
2.50696
3.98889
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.24292
0.445847
RUB
100
2.78133
35.954
USD
1
1.58804
0.629707