Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Хайде, по-ведро - с тези техники ще си оправите настроението за минути

Shutterstock

Какво правим, когато сме в лошо настроение? Вглъбяваме се в мрачните мисли, сядаме пред телевизора с купа сладолед... Или може да опитаме нещо по-полезно, за да подобрим настроението си бързо.

Според учени от Университета на Айова, има лесен начин да направим това, стига да имаме желание, пишат от ABC Fact.

Когато правим добро на другите хора, тревожността ни намалява и настроението ни се подобрява, казва професорът по психология Дъглас Джентил. Според психолозите съществуват и други прости методи за повишаване на оптимизма и доброто настроение. Ето някои от тях:

Музика

Експертите смятат, че музиката е едно от най-добрите лекарства, които да помогнат да се отървем от лошото настроение. Като се има предвид различните вкусове, можем да кажем, че всяка музика, която ни харесва, ни помага да повдигнем настроението си. Освен това, ако пеем, ефектът се увеличава.

Танци

Танците са продължението на слушането на музиката. Ако слушаме музика, пеем и танцуваме, тогава със сигурност си осигуряваме положителна енергия. 

Почистване

Ако се захванем да почистим малко в дома си или на работния плот, това ще отвлече мислите ни, ще ни донесе усещане за ред, чистота и ще подобри настроението ни и ще почувствате прилив на положителни емоции.

Положително отношение

Каквато и да е ситуацията, в която се намираме, нека се опитаме да мислим за добрата страна на нещата, да се убедим, че всичко ще бъде наред, да останем оптимисти. Освен че настроението ни ще се подобри, ще увеличим и шансовете за подобряване на самата ситуация. 

Говорете за проблема

Според експерти, говоренето с приятелите и семейството значително успокоява състоянието на ума. Дори ако няма никой наоколо, можем просто да изкажем на глас проблема, за да почувстваме облекчение.

още по темата
още от Техники за успех